Перейти до вмісту

Shenderko

Москвичеводи
  • Публікації

    160
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    3

Усі публікації користувача Shenderko

  1. Shenderko

    галерея

    Не знаю, більше 10 років користуюсь хостинг-сервісом Postimage і не маю ніяких проблем. Люди викладають на всяку, вибачте на слові, парашу, типу Радикала, які з часом труть файли, 5 редіректів роблять поки відкриє картинку, і рекламою все заліплено від і до, а потім мають проблеми.
  2. За 2130 не скажу, не пробував але метілопольський троєчний колінвал у приятеля бігає вже 9-й рік без проблем. Проміряли його перед зборкою - по допусках теж норма.
  3. Shenderko

    Обкатка после капиталки

    Це що ж за ціни такі і де?) буквально на днях бачив 248 голови на олх в районі 4-5 тисяч. Я 248 двигуна в зборі з рук брав за 8 тисяч, пару років тому. Та і 248 голова в заводському стані, хоча і злегка краще півторашних, хоча б своїми параметрами. Але виробниче виконання не далеко від них втекло.
  4. Якби мені треба був товстий блок - я б про це написав. Якби мені треба був якийсь специфічний блок - я це теж би вказав. А потрібен самий звичайний, без різниці - ранній чи пізній, товстий чи тонкий, стандартний, з посадкою гільз 89мм. А для всіх інших хотілок, в мене лежить заводський блок, з заводським посадочним 95. Тільки він зараз не на часі. Яка категорична заява. Тільки от люди продають не тільки заводські нові блоки, в описаній вами комплектації, а і б/у, в яких окрім передньої кришки в комплекті, може бути і задня, і гільзи всередині тєліпатися і ще вкладиші в бугелях лежати. Кожен по своєму поняттю продає. Дивіться на питання ширше. Бажаєте поділитися ще якоюсь цінною інформацією?
  5. Shenderko

    Обкатка после капиталки

    Про впуск згоден - канали стокової 412/331 голови, без прибирання заводських косяків, то ще ті затички. Але і випуск не кращий, а може і гірший - там то взагалі труба. Не канал для проходу газів, а щілина між приливом під направляшку і гострим кутом на внутрішньому радіусі. Ще і сідла впуск/випуск повпресовувані аби як стирчать. Можливо, в мене малувато досвіду і є голови якихось років випуску, які виконані краще. Але ті що мені траплялися, кінця 80-х - це мрак. Факт того, що на 1,5 голови уже на межі пропускної працюють, а 300 кубів зверху, i на оборотах маєм, те що маєм. А от на рахунок заміни карба - не згоден. Можна і цей донастроїти, цілком успішно підібравши повітряні і паливні жиклери. А підрив - настройкою прискорювального насоса. Тим паче, що дані по змішувальних камерах 28*36 і дифузорах 22*25 - в нього непогані. Може хіба дифф першої камери трошки малуватий, туди ще міліметр діаметру проситься, як мінімум, для такого об'єму. Але для їзди без постійних гонок - піде. Той же Солекс 21041 з дифузоврами 24*26 - він хороший для 1.8 Але на повсякдень мабуть ти його не розкриєш, не в тих режимах він працюватиме, поки не наступиш. От для двохлітрового - це уже вибір мусовий, там без варіантів. Або він або інжектор.
  6. Доброго здоров'ячка москвичеводам. Цікавить покупка стандартного блока двигуна в хорошому стані - не гнилого, без значної корозії посадок під гільзи, цілими різьбами, комплектними бугелями і їх направляючими втулками. Можна без передньої кришки, при умові, що поверхня блока під гбц не фрезерувалася. Перевагу віддаю б/у, хоча можу розгянути і покупку нового, за помірні гроші. Перевагою буде придбати блок ближче до Рівного, з метою самовивозу. Але можливість пересилкою теж не відкидаю. Всім дякую. Чекаю ваших пропозицій. Пишіть/дзвоніть - домовимося. +38 О96 4О9 21 62
  7. Та тут якраз смисл в тому, щоб найменшого люфта не було, інакше - гуляння зубів в пятні контакту, завивання, биття та інші прєлєсті. Фланець повинен з деяким зусиллям крутитись - тут без варіантів. Для себе поки вирішив, що буду закручувати гайку на фланці поки не зникне люфт. А потім вже буду закручувати потихеньку і заміряти зусилля провертання фланця безманом. Думаю вазовські 5кг/см мають підійти. Буде настрій, то може ще і полуосі повиймаю, для чистоти експерименту. Редуктора поки що знімати не хочу, точно. У вас який автомобіль і якого року? Бо різниця в підході може залежати не тільки від року випуску - до чи після "мудифікації" з виключенням втулки, а від заводу. Бо маю пізній АЗЛК 87 року без втулки, як я розумію, а на ІЖах в той же час, наприклад, стояла деформуєма втулка. Хоч щось, хоча, система теж не без приколів.
  8. За відео дякую, бачив його і кілька схожих але це все жигулі - там все однотипно, бо у всіх мостах деформуєма втулка і принцип той же. На москвичах трохи хитріше, бо варіантів виконання більше. Конкретно в моєму взагалі розпорної втулки немає. З того що знайшов в неті, такі редуктори без демонтажу з моста взагалі нормально не відрегулюєш, бо по методиці треба спочатку затягувати моментом (яким?), потім перевіряти момент провертання самого фланця. І якщо переборщив, а це в такому ділі - запросто, то бити молотком по хвостовику зі сторони шестерні. https://a.d-cd.net/JUAAAgBLbOA-960.jpg От цікава стаття по темі на Драйві https://www.drive2.ru/l/519833980401352746/ Може то не вся правда. Чого і питаю.
  9. Обмотував шліци парою шарів ізоленти і трошки змазував - в моєму випадку, навіть соняшниковою олією - бо робив це вдома і коштувала олія тоді не таких диких грошей, як зараз) Все ок - нічого не тече. Сальники Кременчук.
  10. Доброго здоров'ячка, москвичеводи і їм співчуваючі. Ситуація така - є в наявності люксовий міст з його ж редуктором 3.9 випуску 1987 року. Смисл в тому, що не затягнута гайка кріплення фланця кріплення карданного валу. Цю ситуацію хотілось би виправити, при цьому не прикінчивши ні підшипники, ні власне сам редуктор. Чув, що в наших мостах зустрічається кілька варіантів з регулюванням преднатягу підшипників: з деформуємою втулкою аля жигулі, з недеформуємою втулкою і навіть варант без втулки взагалі ( чи реально таке, навіть хз). Підкажіть хто знає, який варіант використовувався саме в 87 році на АЗЛК. Або моменти затяжки чи прийоми, щоб не наламати дров. Буду радий почути будь-які думки.
  11. Shenderko

    Картинки

    Кустом він такий. Безсмислєнний і безпощадний. Тим паче з узамом)
  12. Shenderko

    Картинки

    Вколхозити ще один зазовський движок - це просто попса)
  13. Shenderko

    Потрібна допомога по зазору.

    Взагалі, починаючи з 331 модифікації двигуна, мідні кільця з конструкції виключили і посадка та ущільнення, почало виконуватись лише за рахунок герметика або лаку. Мотивували тим, що збільшилася точність при механічній обробці гнізд посадки гільз. Гільзи при цьому всі однакові по висоті, і старі і нові. От звідти у вас і перебір по виступанню.
  14. Shenderko

    Картинки

    Когда заколебался разгребать косяки старого турбозизеля, в игру вступет УЗАМ =)
  15. Еще учесть стоимость и танцы с бубном вокруг кастомного кардана под это хозяйство и вообще все шоколадно)
  16. Товарищ года два назад попал на капиталку двигателя на VW T4, 1.9 атмо дизель. Не скажу с какой стати, то ли для экономии средств, то ли по другим причинам, вместо проточки в ремонт, мастера предложили сделать напиление шеек. В результате, этот мотор не проездил и года. Опять полезли проблемы с давлением масла и т.д. При разборке выяснилось, что напыление просто лохмотьями поотлетало. Из-за повышенных нагрузок на шейки КВ в дизеле или из-за нарушения технологии при напылении - не скажу, не знаю. Но факт такой был.
  17. Shenderko

    Картинки

    Фотошоп чи ні, з рогами, не буду стверджувати. Скоріше так, ніж ні. Але от що цікаво - на фотці Сан-Франциско, а позаду Пріуса, чешський тролік - Skoda 14tr, та сама модель що і в Україні багато де ще гасає: в Києві, Тернополі, Івано-Франківську, ну і в нас в Рівному. Звісно апарат був конкретно допиляний до вимог тамтешніх стандартів, порівняно з тими що поставлялись до нас але факт залишається фактом. І що цікаво, я так розумію, Сан-Францико доволі лояльно ставилося до закупівлі техніки з країн Соціалістичного Блоку. Свого часу, у них були помічені навіть гармошки Ікаруси 280 серії.
×
×
  • Створити...