Перейти до вмісту

Tinlaven

Москвичеводи
  • Публікації

    1 174
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    4

Усі публікації користувача Tinlaven

  1. Tinlaven

    Коленвал туго крутиться в ВМТ

    Привет! Скорей всего "кривые" гильзы с неправильной геометрией. Вы их промеряли нутрометром перед установкой? Это если новые ставились. Но судя по информации в сообщении - гильзы старые. Причиной может быть буртик в верхней части каждой гильзы вследствие износа.
  2. Привет, уважаемые друзья! После замены штатной КСЗ, про которую я здесь много писал, на БСЗ детонация вновь появилась. Поборол я ее очень просто: перед установкой не поленился разобрать датчик-распределитель (и не пожалел об этом) и выбрал лишние зазоры в креплении пружинок центробежного регулятора - пружинки просто болтались. Это немного помогло, но оконачательный эффект наступил после замены свечей BRISK L15Y (ну не подходят они нашему двигателю никак) на штатные А20-Д1. И вуаля: при НУОЗ в +15 еле заметная кратковремення детонация при тапке в пол на скорости 40-50 км/час и хороший динамический разгон. На новых свечах катаюсь уже больше года, свечи пока не подводят. БСЗ служит лет 8 с одной только заменой коммутатора. Всем мира и добра!
  3. Наткнулся на днях на вот это видео: При замене привода трамблера у автора была та же ситуация.
  4. Сочувствую. У меня после замены привода и трамблера сначала на Р-147-ой, а потом на бесконтактный с датчиком Холла проблема больше никогда не повторялась. Скорее всего причина была в прослаблении крепления корпуса трамблера к его наконечнику, в котором вращается вал трамблера. Это вызвало перекос оси валика и его тугое вращение в корпусе. Следует учесть, что корпус трамблера типа Р-118 довольно тяжелый и проблема прослабления крепления носка-корпуса валика относительно литого корпуса часто встречается. Удачи в ремонте!
  5. Сергей, читал. Поэтому и писал: "имелось в виду"
  6. Должно-не-должно, но уровень стоит проверить. Но не подкачкой ручкой, а прогазовкой двигателя. Имелось в виду посмотреть в карбюратор без крышки воздушного фильтра при работе на ХХ. Дифузоры должны быть сухими.
  7. в любом случае щупать или тестером проверить при выкрученых лампочках габаритов на предмет к/з
  8. Цепь питания габаритов идет через амепрметр в панели приборов. Стрелка не сильно отклоняется в розряд при выключенном моторе? Я бы началь прощупывать провод от кнопки выключателя габаритов... может в кнопке подкорачивает на масу
  9. Скоріш за все з-під верхньої кришки...Там часто через деформацію прокладки ГБЦ кришками на стику починається підтікання... а ще, як варіант, з-під шпильок, які входять в порожнину ГБЦ чи блока цилндрів через наскрізні різьбові отвори...
  10. Солідарний з авторлм поста на всі 100. думав провести влітку косметичний ремонт кузова, зробити ревізію гальмівної системи... Останнє встг зробити, а з кузовом так і не встиг нічого зробити - попав в ДТП... Вроді й не сильно покоцав машину, відклав до весни, але щось почав сумніватися, що буде продовження...
  11. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Так ото ж. Тому я в заголовку теми й написав, що в цій справі нічого не зрозуміло. Скутер повернули давно вже скутеристу.
  12. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Vech, даю відповіді на всі ваші питання по порядку: 1) Після ДТП скутерист попросив зустрічі зі мною (десь за місяць після ДТП). На зустрічі випитувався, що у мене за страхова компанія і чи я зареєстрував факт ДТП. Пропонував взяти вину на себе, щоб йому страхова компенсувала ущерб. Я м"яко відправив його подальше і сказав, що чекатиму тільки рішення суда. 2) Справа зараз знаходиться у слідчого. В справі не висачає тільки акту судово-медичної експертизи потерпілого. Слідчий не особливо й спішить щось просувати, ось чому я й звернувся з порадами до Вас на форум. 3) Експертиза скутера була майже відразу після ДТП - скутерист найняв адвоката і той таки відробляє свої гроші. 4) Я питав у страхового агента своєї страхової щодо терміну дії страхового вападку. Моя справа зареєстрована, мені видали номер реєстраційний страхового випадку і сказали, що справа дійсна протягом календарного року з моменту звернення. Хоча потерпілий бурмотів, що він звертався у страхову компанію, де йому відповіли, що звернення по цьому ДТП у них не зареєстровано. Може він і не звертався, а вирішив перевірити, чи я зареєстрував випадок у страховій компанії з моїх слів. Я спробую дізнатися у страховій щодо звернення потерпілого. Рішення суда, якщо такий буде, тепер чекаємо усі. Але справа затягнулася.
  13. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Скутерист якось непонятно себе веде. Він, скоріш за все, не вірить в швидку компенсацію можливого ущербу страховою, тому "викручує" компенсацію з моєї кишені... Якби я був на БМВ, то інша справа... А так - Москвич
  14. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Заключення судово-медичної експеризи ще немає. Результат медичної експертизи в день ДТП я бачив, найстрашніше - легкий забій м"язових тканин. Діло поки що висить в слідчому відділі, слідчий говорить, що унього щодня додаєтсья по 3 - 4 справи по ДТП з тяжкими наслідками... Тому ця справа поки що "висить"... Дуже дякую всім, хто відгукнувся з добрими порадами!
  15. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Krizhov, переломів, та навіть вивихів, не було зафіксовано. Упавший просто трохи подряпав руку і коліно, як при падінні з велосипеда.
  16. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Vech, всі "процедури" після ДТП проходили в той же день. У мене зі страховою проблем немає, проблем більше у скутериста: відсутній техпаспорт, страхівка, номерний знак, гальмівний шлях 16 м в лівому ряду. Я й писав, що слава богу, що всі живі залишились. В останній розмові зі слів слідчого я зрозумів, що "постраждала" сторна з адвокатом намагаються викрутити на середньої важкості травми. він навіть в лікарню ляг на лікування, але аж тепер!!! Для мене наразі щастя, що хоч машину вдалося забрати. А там вже як получиться.
  17. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Всім привіт! Освіжу тему. Авто вдалося таки забрати. Прийшловсь спочатку в НДКЕЦ виловити експерта, його відвезти на штраф-майданчик при поліцейському управлінні. Там "чисто випадково" виявився на місці слідчий для оформлення документів на видачу авто. До речі, як писав вище Алі-Баба, в заяві я вказував, що забираю авто на "зберігання авто до завершення справи". Експертизу провели, чекаю тепер завершення справи, де є ще купа нюансів. Але вже хоч авто під моїм наглядом. Правда, акумулятор за період трьохмісячного простою наказав довго жити.
  18. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Усім дуже вдячний за поради! Про прокуратуру теж подумую.
  19. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Саша, мені таку "пропозицію" робив "пострадалий", але я відмовився. Ми могли таким же чином питання вирішити без відкриття кримінального провадження. Але він вперся на криміналці з метою відшкодування не ремонту, а вартості скутера не через страхову, а відшкодування на лікування "потерпілого". Слідчий в розмові в день ДТП говорив, що потерпілому не зробили знімок грудної клітки "через його надмірну вагу". Про які тут ушкодження середньої тяжкості можна говорити, якщо у нього навіть не хруснуло ніде. Я повідомив у страхову про ДТП і цю справу зареєстрували. Так що при визнанні судом моєї вини хай страхова і відшкодовує. Але питання, яким чином адвокат потерпілого викрутить "вину". Дракон, стоянка Москвича в цьому випадку безкоштовна, бо авто вилучили для слідчих дій. Я це відразу перепитував у слідчого. Документів про вилучення, чи справки, чи протоколу мені ніхто не давав. Слідак не реагує на мої "домагання", у відділку його постійно нема - то на виїзді, то лікарняний, то відпустка. Навіть виловити його не можу. Страхівка у мене є. Дякую колегам по цеху, які відгукнулися. Друзі, питання стоїть не в тому, хто винен. Питання в тому, чому так затягнулася така проста справа? Експертиза авто мала бути проведена давно вже, а її й досі не провели і я не можу забрати авто. Самовільно її забрати, я так розумію, мені не дадуть.
  20. Моє шанування, вельмишановні форумчани! Наважився відкрити тему в цьому розділі. Писатиму українською щоб зробити якнайменше помилок. Ситуація по темі наступна. На початку серпня став учасником ДТП - у мене врізався скутер. Всі живі, водій скутера подряпав лікоть і коліно, оскільки вдарився в моє авто в падінні, просунувшись по асфальту метрів 30. Вирішити питання на місці не вдалося, оскільки водій скутера потребував компенсувати йому вартість скутера, вважаючи себе потерпілим. Я викликав патрульних для оформлення ДТП. До приїзду патрульних пропонував "постраждалому" викликати швидку, але він говорив, що в цьому нема потреби. Як далі виявилось, у нього не було техпаспорта на скутер, страхівки теж не було, а замість цього він показував документ про "щойно розмитнений" скутер, який мав би ставитись на облік. По підказці друга, який приїхав "на допомогу", "постраждалий" попросив викликати швидку, бо йому раптово стало погано. Патрульні, відповідно, викликали слідчого-криміналіста, бо у справі появився постраждалий. Після повернення з лікарні після огляду, "постраждалий" вимагав відкриття кримінальної справи по факту ДТП, хоча підстав для цього і не було (травмами навіть середньої тяжкості навіть не пахло, про що свідчили результати його огляду, які представили працівники мед.закладу). Далі пішло-поїхало: транспортні засоби були вилучені для проведення слідчих дій по факту ДТП. Слідчий попередив, що це тривалий процес, може навіть і до півтори місяця часу займе. Однак скутер опонента ДТП давно пройшов експертизу і повернутий його власнику ще у вересні місяці, мого Москвича спеціалізована організація зобов"язалася оглянути до 18.09.2016 (так зацитував відповідний документ на його запит мені слідчий у телефонній розмові). ДТП сталося 03.08.2016. Однак експертиза й досі не проведена, моє авто стоїть на майданчику ГУ МВС (ще поки що ціле), слідчий на дзвінки не відповідає. Хочу зазначити, що всі документи мені повернули, в тому числі й техпаспорт. Слідчий говорив на початку, що винного встановлюватиме суд. Однак віз і досі там Чим це може бути зумовлене? Може хтось був у такій ситуації? Фотки з місця ДТП додаю. В двох словах як це сталося: мав намір розвернутися в місці, де закінчувалась подвійна суцільна лінія, до пішоходного далеко, знаків заборони повороту чи розвороту нема. Пропускав бус, що рухався назустріч у правій крайній полосі, ліва була порожня, бо весь транспорт зупинився на червоне світло світлофора. Із-за буса вилетів на великій швидкості скутер, мабуть хотів його випередити, і, побачивши мене з включеним лівим поворотом (каюсь, заїхав лівим колесом на зустрічну ліву, яка попередньо була вже порожня), застосував екстрення гальмування і через юз заднього колеса впав на асфальт. Як тільки його побачив, я зупинився, гальмівного сліду немає, бо тільки починав рух для розвороту. Його гальмівний шлях склав 16 м (дядило важить немало, десь під 120 кг, якщо не більше). Він вдарився об моє ліве колесо і його відкинуло вбік (на фото це видно).
  21. Tinlaven

    Контакты прерывателя.

    Привет! А вал ротора, на которм сидит бугнок, не люфтит, если его покачать? и пошатай пластину, на которой крепятся контакты....
  22. Премного благодарен! Скорп, Вам надо было эту ссылку сразу скинуть и тема была бы коротче на 1 страничку.
×
×
  • Створити...