Перейти до вмісту

Tinlaven

Москвичеводи
  • Публікації

    1 174
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    4

Tinlaven last won the day on 9 серпня 2014

Tinlaven had the most liked content!

Про Tinlaven

  • День народження 03.10.81

Converted

  • Авто
    Москвич-2140
  • Год выпуска авто
    1976
  • Откуда
    Ивано-Франковск
  • защита от ботов
    3751-3897-54-91

Відвідувачі профілю

Блок відвідувачів профілю вимкнено і не відображатиметься іншим користувачам

Tinlaven's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

67

Репутація

  1. Tinlaven

    Коленвал туго крутиться в ВМТ

    Привет! Скорей всего "кривые" гильзы с неправильной геометрией. Вы их промеряли нутрометром перед установкой? Это если новые ставились. Но судя по информации в сообщении - гильзы старые. Причиной может быть буртик в верхней части каждой гильзы вследствие износа.
  2. Привет, уважаемые друзья! После замены штатной КСЗ, про которую я здесь много писал, на БСЗ детонация вновь появилась. Поборол я ее очень просто: перед установкой не поленился разобрать датчик-распределитель (и не пожалел об этом) и выбрал лишние зазоры в креплении пружинок центробежного регулятора - пружинки просто болтались. Это немного помогло, но оконачательный эффект наступил после замены свечей BRISK L15Y (ну не подходят они нашему двигателю никак) на штатные А20-Д1. И вуаля: при НУОЗ в +15 еле заметная кратковремення детонация при тапке в пол на скорости 40-50 км/час и хороший динамический разгон. На новых свечах катаюсь уже больше года, свечи пока не подводят. БСЗ служит лет 8 с одной только заменой коммутатора. Всем мира и добра!
  3. Наткнулся на днях на вот это видео: При замене привода трамблера у автора была та же ситуация.
  4. Сочувствую. У меня после замены привода и трамблера сначала на Р-147-ой, а потом на бесконтактный с датчиком Холла проблема больше никогда не повторялась. Скорее всего причина была в прослаблении крепления корпуса трамблера к его наконечнику, в котором вращается вал трамблера. Это вызвало перекос оси валика и его тугое вращение в корпусе. Следует учесть, что корпус трамблера типа Р-118 довольно тяжелый и проблема прослабления крепления носка-корпуса валика относительно литого корпуса часто встречается. Удачи в ремонте!
  5. Сергей, читал. Поэтому и писал: "имелось в виду"
  6. Должно-не-должно, но уровень стоит проверить. Но не подкачкой ручкой, а прогазовкой двигателя. Имелось в виду посмотреть в карбюратор без крышки воздушного фильтра при работе на ХХ. Дифузоры должны быть сухими.
  7. в любом случае щупать или тестером проверить при выкрученых лампочках габаритов на предмет к/з
  8. Цепь питания габаритов идет через амепрметр в панели приборов. Стрелка не сильно отклоняется в розряд при выключенном моторе? Я бы началь прощупывать провод от кнопки выключателя габаритов... может в кнопке подкорачивает на масу
  9. Скоріш за все з-під верхньої кришки...Там часто через деформацію прокладки ГБЦ кришками на стику починається підтікання... а ще, як варіант, з-під шпильок, які входять в порожнину ГБЦ чи блока цилндрів через наскрізні різьбові отвори...
  10. Солідарний з авторлм поста на всі 100. думав провести влітку косметичний ремонт кузова, зробити ревізію гальмівної системи... Останнє встг зробити, а з кузовом так і не встиг нічого зробити - попав в ДТП... Вроді й не сильно покоцав машину, відклав до весни, але щось почав сумніватися, що буде продовження...
  11. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Так ото ж. Тому я в заголовку теми й написав, що в цій справі нічого не зрозуміло. Скутер повернули давно вже скутеристу.
  12. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Vech, даю відповіді на всі ваші питання по порядку: 1) Після ДТП скутерист попросив зустрічі зі мною (десь за місяць після ДТП). На зустрічі випитувався, що у мене за страхова компанія і чи я зареєстрував факт ДТП. Пропонував взяти вину на себе, щоб йому страхова компенсувала ущерб. Я м"яко відправив його подальше і сказав, що чекатиму тільки рішення суда. 2) Справа зараз знаходиться у слідчого. В справі не висачає тільки акту судово-медичної експертизи потерпілого. Слідчий не особливо й спішить щось просувати, ось чому я й звернувся з порадами до Вас на форум. 3) Експертиза скутера була майже відразу після ДТП - скутерист найняв адвоката і той таки відробляє свої гроші. 4) Я питав у страхового агента своєї страхової щодо терміну дії страхового вападку. Моя справа зареєстрована, мені видали номер реєстраційний страхового випадку і сказали, що справа дійсна протягом календарного року з моменту звернення. Хоча потерпілий бурмотів, що він звертався у страхову компанію, де йому відповіли, що звернення по цьому ДТП у них не зареєстровано. Може він і не звертався, а вирішив перевірити, чи я зареєстрував випадок у страховій компанії з моїх слів. Я спробую дізнатися у страховій щодо звернення потерпілого. Рішення суда, якщо такий буде, тепер чекаємо усі. Але справа затягнулася.
  13. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Скутерист якось непонятно себе веде. Він, скоріш за все, не вірить в швидку компенсацію можливого ущербу страховою, тому "викручує" компенсацію з моєї кишені... Якби я був на БМВ, то інша справа... А так - Москвич
  14. Tinlaven

    Непонятки по делу ДТП

    Заключення судово-медичної експеризи ще немає. Результат медичної експертизи в день ДТП я бачив, найстрашніше - легкий забій м"язових тканин. Діло поки що висить в слідчому відділі, слідчий говорить, що унього щодня додаєтсья по 3 - 4 справи по ДТП з тяжкими наслідками... Тому ця справа поки що "висить"... Дуже дякую всім, хто відгукнувся з добрими порадами!
×
×
  • Створити...