Перейти до вмісту

Москвіч 2140


Street Racer

Recommended Posts

Привіт всім. Я Максим, маю 18 років. Зразу отримавши права я хтів купити якусь машину, а грошей не так багато мав, всього 11 тис. грн. думав почати саме з радянського автомобіля бо в мене було до того часу багацько радянських мопедів та мотоциколів, багато таких чужих побувало в моїх руках на ремонті часто допомагав знайомим ремонтувати машини. Наткнувсь випадково на гараж, з якого витягували москвічя 2140 щоб здати на метал. А того москвіча я добре знав, на ньому їздив дідок один і то дуже рідко. Ну я чомусь захотів забрати собі москвіча, бо стало дуже шкода шо його здадуть на металолом. Машина 1987 року випуску, наїздила дуже мало всього 59 тис. за першим колом, майже нічого не роблено в ній. Ніде не гнила не іржава але вся у мілких вмятинах, царапинах як небудь пошпакльована і зафарбована, бо той дідок дуже часто їздив бухим за рульом але машину ніде серйозно не вдарив ні разу. Мені хазяїн сказав шо на пункті прийому металу за машину дають 1800 грн. я погодивсь і сказав шо беру за 2000 грн. Поїхав зразу по друга який би машину притяг мені додоми на буксирі. Приїхали до нього а мені друг каже давай пообачимо може вона заведеться і поїдеш своїм ходом. Москвіч простояв десь з півроку в гаражі з останнього виїзду, як мовив хазяїн, ми злили з мого друга шістьорки бензу, накинули акума і москвич з п'ятого разу завівсь. І так я вже своїм ходом дібравсь додому, по дорозі вело зчеплення і навіть провалились тормоза, але доїхав нормально. З хазяїном домовивсь шо він мені через тиждень дасть довіреність. Машина десь з неділь дві простояла в мене вдома, за той час я машину вимив, поміняв всі рідини, фільтри, масло в моторі, резонатор, глушітіль, задні тормозні циліндри та колодки, купив нового акума, перебрав проводку короче зробив шоби всьо працювало і шоби машиною мона було їздити без проблем. Вклав у те все біля 1500 грн. Ось я домовивсь з дідом про довіреність, але зразу стали наперекір його діти і сказали шо довіреність нє, треба все зробити по правилам зняти й поставити на облік, або відавай машину назад. Я знав що це дуже дорого і тут все стало в тупік. Порадившись з друзями , я вирішив довіритись їм і зробити це, бо всі казали шо москвича в такому стані не купиш так задешево як я а десь за штуку баксів, і тим більш я вклав в нього своїх грошей і праці. Я домовившись зі знайомим в МРЕВ пройшов ту всю процедуру: куплю-продажу, зняття і постановка на облік. Обійшлось то в 3300 грн. Ось я вже десь з місяць їжду своїм Москвічем, навчивсь більш-менш нормально і впевнено їздити, ремонтувати машину. Він мені дуже подобається і завжди мене виручає good.gif На ваший сайт випадково наткнувсь в мережі і він мені дуже допоміг бо знього я скачував багато літератури по ремонті авто, електросхему проводки та читав багато чого. Ось і рішив зарегіструватись і приєднатись до вас drinks.gif

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

  • Відповіді 73
  • Створено
  • Остання відповідь

Найкращі автори в цій темі

Найкращі автори в цій темі

Фотки завтра будуть. А ще одне питання чи можна в Москвичі все таки зробити ручніка? Я скільки не намагавсь його регулювати розпорками тормозних колодок і підтягуванням тросів після декількох затягувань він не тримав... Мої всі знайомі кажуть шо в Москвічя ручнік то його болячка і його ніколи не було нема і не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Не такий потужный як на іномарках але він є! Значить так, нові троси, розпорки від 2141, наближаємо ними колодки до барабана. Потім регулюемо натяг троса, 4-5 трісків.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Фотки завтра будуть. А ше одне питання чи мона в Москвичі всьо таки зробити ручніка? Я скільки не намагавсь його регулювати розпорками тормозних колодок і підтягуванням тросів після декількох затягувань він не тримав... Мої всі знайомі кажуть шо в Москвічя ручнік то його болячка і його ніколи не було нема і не буде.

Брешуть знайоми,есть там ручник и нормальный,просто его надо сделать.Какие там распорки стоять?Регулируемие с гайкой?

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Так, там розпорки стоять регулюємі з гайкою. Раніше вони "бовтались" на колодках десь із зазором до  сантиметру. Я їх виставив без зазору впритул колодкам так щоб вони не розпирали їх при відпущеному ручніку. Ексцентрик це той що на вижимному ричагу правої колодки? І що ж з ним може бути? Люфтів там наче ніяких нема.

В мене ше така проблемка: як купив машину то горіла контрольна лампа гальм та шо зліва на приборці. Гальм мона сказати не було. Я замінив рідину в системі, задні гальмівні циліндри, трубку до лівого заднього циліндру, прокачав систему згідно інструкції і отримав файні тормоза! Але лампочка не переставала горіти, через деякий час я знов прокачував систему, ніде нічо не завоздушено, підтікань тормозної рідини немає, проблем з гальмами тоже немає, але лампочка продовжує горіти. Шо забити на неї?

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Ручник делать не сложно. Не надо тебе регулируемые распорки от 2141, они плоховато подходят да и качество их никакое - сплав алюминия. Если ставить, то специально продаются, точеные. Со старыми распорными планками можно легко настроить ручник. Если колодки подношены значительно, но еще можно поэксплуатировать, планка разворачивается и вставляется другим концом. А дальше регулируй эксцентриком. Если колодки новые и распорка установлена правильным концом, а не хватает чуть -чуть,чтоб свести колодки и надеть тормозной барабан то можно и подпилить в распорке прорезь. Вобщем немного повозиться  и поймеш сам.

Забей на лампочку, там для тебя я думаю пока сложно разобраться. Чтобы потушить необходимо прокачивать тормозуху медленно в каком нибудь контуре и как только тухнет лампа преостановить нажатие педали и штуцер дренажа зажать.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Таки велкам!

Киевская область? Это где?

Київська область де? В Україні а де ж ше :beer: Я живу в Макарівському районі.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Привіт :beer: . вітаємо у клубі.

  Ну і діти в того дєда  :fool: , зажали доручення, просто іх жаба зачавила, шо машина може достойно іздить і їздить. а за штуку баксів можна три москвіча купити, правда в якому стані :D .  Нічого, зато вже він твій на всі 100% :good: . Тре було, коли переписував на себе, попросить щоб газ прописали в талоні. Може пригодилося би, і колись гбо встановив. З тормозами щось роби- перш ніж їздить зроби діагностику, чи всі колеса гальмують однаково.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Вітаємо в клубі.

Про ручник - основними вимогами для роботоздатності ручника є нормальні(маю на увазі не зтерті) колодки і нормальний барабан. Якщо барабан зношений то довго працювати не буде.

Я собі на 2141переробляв, ставив трос ручника від Иж-Ода, він такий як в 2141, в кожусі весь, але довший, працював, зажди, але насправді добре став працювати коли поставив нові барабани.

Ось звіт про переробку. http://moskvich.net/index.php/topic,8019.0.html

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Лампочка аварийного состояния тормозов светит или при срабатывании сигнального устройства, или при включении ручника.

На сигнальном сними провода и замкни их между собой при включенном зажигании и выключенном ручнике, если светит значит провод к кнопке ручника, нет сигнальное.

Я выкручивал датчик сигнального и швайкой ставил поршенёк посередине.

Бывает сам датчик замыкает на корпус. Проверить - прикасаешся датчиком с надетыми проводами к массе, только не центральным стержнем, а корпусом.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Ось обіцяні фотки я залив їх сюди http://www.ex.ua/view_storage/268726585121 оскільки не знаю як їх вставляти в повідомлення. Сьогодні вдалось відрегулювати ручніка завдяки вашим порадам. Розібравсь із аварійною лампочкою гальм: Замкнувши проводки сигнального пристрою при опущеному ручніку вона не горить, значить щось в гальмівній системі. Пробували знову прокачати ніде не завоздушено, помалу прокачували і контур здорових і контур маленьких циліндрів але не вдалось загасити лампу. В мому районі нема людей які добре розбираються в Москвичах та й москвичів самих дуже мало бачу. В нас чогось Москвичів не люблять, взагалі їх не вважають за машину, ніде ні на якому СТО ніхто не хоче їх робити, дуже багато людей таких машинок поздавали на металолом, шкода що мені було тоді не до них...

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Например можно вставлять так:

14014694.jpg

Как сделать: жмём "Ответ", затем вверху под "Иконка сообщения" есть "Вставить изображение" (кнопка с картинкой тётки).

а затем между скобками вставляем ссылку на изображение

А можно пользоваться фотхостингами, которые при загрузке генерируют ссылку на изображение.

Если по теме, ничего такой москвичёк.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Очень приличное состояние Москвича. Повезло ему, что не попал на разборку. Удачи тебе с ним !

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Прикольный москалик  :dolf: :dolf: :dolf: а чехлы и салон почти как у меня (если поменять дверные карты на черные будет точно )

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Кацапик - бомба! навіть моїй жінці сподобався! вітаю з придбанням! :dolf:

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Цвет кузова такой классный, по паспорту бежевый? Ещё ни разу не красилась наверное.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Дякую за відгуки про машину. Колір москвича за паспортом називається гобі в мене на багажнику навіть наклейка заводська є, сфоткаю закину сюди. При переоформленні документів і видачі нового техпаспорту колір було вказано жовтим :dash1: На машині в основному покраска рідна, але ж я вже казав що вона часто підкрашувалась бо попередній хазяїн часто їздячи п'яним робив все нові й нові вмятини на машині :D

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Странный гоби, мне больше приму напоминает, может это на фото. У меня был гораздо желтее, на старых фото видно. Хотя смотрел каталог гоби нынче очень темный, подкрашивал примулой. Хотя если присмотрется, чем-то похож.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

Підкажіть, будь ласка, як виставити фари, а то на ближньому світлі шось ледь видно, а на дальньому нічого не видно наче фари світять вгору.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтесь для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз

×
×
  • Створити...