Перейти до вмісту

Непонятки по делу ДТП


Tinlaven

Recommended Posts

Моє шанування, вельмишановні форумчани!

Наважився відкрити тему в цьому розділі. Писатиму українською щоб зробити якнайменше помилок.

Ситуація по темі наступна. На початку серпня став учасником ДТП - у мене врізався скутер. Всі живі, водій скутера подряпав лікоть і коліно, оскільки вдарився в моє авто в падінні, просунувшись по асфальту метрів 30. Вирішити питання на місці не вдалося, оскільки водій скутера потребував компенсувати йому вартість скутера, вважаючи себе потерпілим. Я викликав патрульних для оформлення ДТП. До приїзду патрульних пропонував "постраждалому" викликати швидку, але він говорив, що в цьому нема потреби. Як далі виявилось, у нього не було техпаспорта на скутер, страхівки теж не було, а замість цього він показував документ про "щойно розмитнений" скутер, який мав би ставитись на облік. По підказці друга, який приїхав "на допомогу", "постраждалий" попросив викликати швидку, бо йому раптово стало погано. Патрульні, відповідно, викликали слідчого-криміналіста, бо у справі появився постраждалий. Після повернення з лікарні після огляду, "постраждалий" вимагав відкриття кримінальної справи по факту ДТП, хоча підстав для цього і не було (травмами навіть середньої тяжкості навіть не пахло, про що свідчили результати його огляду, які представили працівники мед.закладу). Далі пішло-поїхало: транспортні засоби були вилучені для проведення слідчих дій по факту ДТП. Слідчий попередив, що це тривалий процес, може навіть і до півтори місяця часу займе. Однак скутер опонента ДТП давно пройшов експертизу і повернутий його власнику ще у вересні місяці, мого Москвича спеціалізована організація зобов"язалася оглянути до 18.09.2016 (так зацитував відповідний документ на його запит мені слідчий у телефонній розмові). ДТП сталося 03.08.2016. Однак експертиза й досі не проведена, моє авто стоїть на майданчику ГУ МВС (ще поки що ціле), слідчий на дзвінки не відповідає. Хочу зазначити, що всі документи мені повернули, в тому числі й техпаспорт. Слідчий говорив на початку, що винного встановлюватиме суд.

Однак віз і досі там :( Чим це може бути зумовлене? Може хтось був у такій ситуації? Фотки з місця ДТП додаю.

В двох словах як це сталося: мав намір розвернутися в місці, де закінчувалась подвійна суцільна лінія, до пішоходного далеко, знаків заборони повороту чи розвороту нема. Пропускав бус, що рухався назустріч у правій крайній полосі, ліва була порожня, бо весь транспорт зупинився на червоне світло світлофора. Із-за буса вилетів на великій швидкості скутер, мабуть хотів його випередити, і, побачивши мене з включеним лівим поворотом (каюсь, заїхав лівим колесом на зустрічну ліву, яка попередньо була вже порожня), застосував екстрення гальмування і через юз заднього колеса впав на асфальт. Як тільки його побачив, я зупинився, гальмівного сліду немає, бо тільки починав рух для розвороту. Його гальмівний шлях склав 16 м (дядило важить немало, десь під 120 кг, якщо не більше). Він вдарився об моє ліве колесо і його відкинуло вбік (на фото це видно).

post-10557-0-31501600-1478169100_thumb.jpg

post-10557-0-78319800-1478169122_thumb.jpg

post-10557-0-53250600-1478169503_thumb.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Я так понимаю, что шьют "Не надав перевагу зустрічному транспорту", ему "перевищення швидкості та правила проїзду перехрестя". Твоя вина очевидна, его вину нужно доказывать

Машина стоит за центром перекрестка и далеко и это плохо. 

 

ИМХО в лучшем случае - обоюдка. 

 

Хорошо что мужик живой - это главное. 

 

По делу думаю - взять вину на себя и пусть трахается с твоей страховой, если вопрос не принципа.

Ну и прикинуть как выгодней с штрафом+франшиза или судебные тяжбы. 

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

стоянка москвича на "парковці" ГУ МВС безкоштовна? бо якщо платна, то за три місяці тобі вже могло накапать як півмосквича по вартості.  страховка в тебе є? - вона ремонт хруста покриє, не покриє - тобі один хрін на нього. ти платиш штраф за створення аварійної ситуації і ходи здоровий. треба слідака напрягать, щоб справа швидше в суд попала

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Саша, мені таку "пропозицію" робив "пострадалий", але я відмовився. Ми могли таким же чином питання вирішити без відкриття кримінального провадження. Але він вперся на криміналці з метою відшкодування не ремонту, а вартості скутера не через страхову, а відшкодування на лікування "потерпілого". Слідчий в розмові в день ДТП говорив, що потерпілому не зробили знімок грудної клітки "через його надмірну вагу". Про які тут ушкодження середньої тяжкості можна говорити, якщо у нього навіть не хруснуло ніде. Я повідомив у страхову про ДТП і цю справу зареєстрували. Так що при визнанні судом моєї вини хай страхова і відшкодовує. Але питання, яким чином адвокат потерпілого викрутить "вину".

Дракон, стоянка Москвича в цьому випадку безкоштовна, бо авто вилучили для слідчих дій. Я це відразу перепитував у слідчого. Документів про вилучення, чи справки, чи протоколу мені ніхто не давав. Слідак не реагує на мої "домагання", у відділку його постійно нема - то на виїзді, то лікарняний, то відпустка. Навіть виловити його не можу. Страхівка у мене є.

Дякую колегам по цеху, які відгукнулися.

Друзі, питання стоїть не в тому, хто винен. Питання в тому, чому так затягнулася така проста справа? Експертиза авто мала бути проведена давно вже, а її й досі не провели і я не можу забрати авто. Самовільно її забрати, я так розумію, мені не дадуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Иди пиши заяву в прокуратуру- и сразу дело пойдет быстрей. а чел без страховки  и свидоцтва про регистрацыю неимел права выезжать. права у него есть? Заяву пеши на следока-100 процентов дело пойдет быстрей.

  • Upvote 5
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Иди пиши заяву в прокуратуру- и сразу дело пойдет быстрей. а чел без страховки  и свидоцтва про регистрацыю неимел права выезжать. права у него есть? Заяву пеши на следока-100 процентов дело пойдет быстрей.

Заодно на угон смело если сроки установленные закном на их процедуры прошли, но перед этим устно их предупреди , если они совсем мозги не сгнили в ихних кабинетах они унюхают чем пахнет, только по доброму, без хамтва, бо могут умереться, а тягаться долго с ними, и потом тяжело наказать кабинетоседов коридорных. Дядько на скутере 100% денег дал это моя тебе гарантия, иначе б он подарил на штрафлощадку скутер и мог про него забыть со всеми закордонными доками

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Автоадвокат! И только Автоадвокат. Выйдет намного быстрее и самое главное дешевле! Даже с учетом оплаты его услуг. Только он сможет повернуть дело так, что Вы из обвиняемого станете пострадавшим. И даже выбить моральную компенсацию в Вашу пользу. Как за простой авто, так и за перенесенные волнения. Но тут адвокат расскажет больше чего можно добиться, а чего нельзя. В любом случае надо сходить хотя бы на консультацию.

У нас в городе был случай когда человека догнали в зад, и на суде переиначили что у него не горели стопы и сделали виноватым. Адвокат через аппеляцию доказал его невиновность. Ну и искать свидетелей, хотя это уже наверно поздно.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Я тоже за заявление в прокуратуру. Из личного опыта знаю, что заява на действия мента в прокуратуру, с намёком на возможную коррупционную составляющую со стороны мента, действует на последнего крайне стимулирующе.

Вот только нужно бы найти кого-то, кто текст поможет составить.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

это недолго! поверь в наше время и в нашей ситуации это еще не долго! в моем случае процес около года длитьса и токо недавно был суд. авто забрал после полгода ... я вот одного не понимаю. как они могли отдать техпаспорт не отдав авто????это не есть правильно. а вообще если хочеш вернуть авто идеш в "касу" и пишеш заявление что береш авто на храние под видом не ремонтировать его до завершения дела и ждеш окончания процеса

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Усім дуже вдячний за поради! Про прокуратуру теж подумую. 

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Всім привіт!

Освіжу тему. Авто вдалося таки забрати. Прийшловсь спочатку в НДКЕЦ виловити експерта, його відвезти на штраф-майданчик при поліцейському управлінні. Там "чисто випадково" виявився на місці слідчий для оформлення документів на видачу авто. До речі, як писав вище Алі-Баба, в заяві я вказував, що забираю авто на "зберігання авто до завершення справи". Експертизу провели, чекаю тепер завершення справи, де є ще купа нюансів. Але вже хоч авто під моїм наглядом. Правда, акумулятор за період трьохмісячного простою наказав довго жити.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

вероятно пришьют обоюдку.решать действительно в суде будут.к стати если скутер до 50 куб.то не имел права двигаться в левом ряду а также поворачивать.но как бы там ни было ваше вина есть.и если все таки будут давить на вас-то добиваться обоюдки.кстати вы оба должны были сразу после дтп пройти нарколога на предмет алкоголя.ущерб транспорта оплачивает страховая.штрафы из своего кармана..лечение тож оформляется сразу после дтп а не через время.подобные дела расматриваются долго.после того как дело передадут в суд.еще и там будет торчать .и прокуратура тут не поможет.так как по нашим законам нет даже намека преступления со стороны следака.ниего страшного не случилось главное все целы.мне чел на бмв сзади вьхал.его в суде оштрафовали аж на 450 грв.мол нигде не работает,нарушений ранее не было и т.далее.но лучше все таки проконсультироваться в адвоката.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Vech, всі "процедури" після ДТП проходили в той же день. У мене зі страховою проблем немає, проблем більше у скутериста: відсутній техпаспорт, страхівка, номерний знак, гальмівний шлях 16 м в лівому ряду. Я й писав, що слава богу, що всі живі залишились. В останній розмові зі слів слідчого я зрозумів, що "постраждала" сторна з адвокатом намагаються викрутити на середньої важкості травми. він навіть в лікарню ляг на лікування, але аж тепер!!! Для мене наразі щастя, що хоч машину вдалося забрати. А там вже як получиться.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Сейчас немного изменились законы по больничке. Травма средней тяжести - это как минимум перелом ноги, руки, ... И тупо пролежать как раньше 21 день в больничке и получить справку о средней степени тяжести не получится.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Krizhov, переломів, та навіть вивихів, не було зафіксовано. Упавший просто трохи подряпав руку і коліно, як при падінні з велосипеда.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

ты же его не ударил и не сбил-ничего они не вымутят. главное чтоб судья небыл  с ними в кентах

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Krizhov, переломів, та навіть вивихів, не було зафіксовано. Упавший просто трохи подряпав руку і коліно, як при падінні з велосипеда.

Ну тут могут и врачу заплатить чтобы он написал в заключении что нибудь. Но после этого будет ВКК и там будут определять степень тяжести. Но по опыту друзей могу сказать что сейчас очень тяжело получить заключение о средней степени тяжести. Но еще раз повторюсь, лучше обратиться к адвокату. Лучше один раз заплатить ему и выйти из этой ситуации с минимальными потерями для себя.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Заключення судово-медичної експеризи ще немає. Результат медичної експертизи в день ДТП я бачив, найстрашніше - легкий забій м"язових тканин. Діло поки що висить в слідчому відділі, слідчий говорить, що унього щодня додаєтсья по 3 - 4 справи по ДТП з тяжкими наслідками... Тому ця справа поки що "висить"... 

Дуже дякую всім, хто відгукнувся з добрими порадами!

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

заплатить врачу можно,но он задним числом ничего не напишет.при обращении в больницу врач регистрирует время обращения ,какие  травмы и т.д. в журнале. записи в журнале пишутся строго по порядку.эти вещи контролируются.если сразу не купил-потом поздно.то что у скутериста не в порядке документы роли не играет.это отдельная статья.важны какие нарушения были или небыли пдд в момент аварии .также имеет значение были ли ранее грубые нарушения пдд.следователь тянет потому что спорный вопрос.так как подготовку документов в суд делает он.суд на основании этих документов будет принимать решение.интересно,не уж то скутерист чего-то мутит? страховку побольше хочет получить? сочувствую ему...

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Скутерист якось непонятно себе веде. Він, скоріш за все, не вірить в швидку компенсацію можливого ущербу страховою, тому "викручує" компенсацію з моєї кишені... Якби я був на БМВ, то інша справа... А так - Москвич :)

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Да вот тут как раз если бы ты был на БМВ (каком нибудь Х-5-м), то он бы не то что с тебя бы не требовал бабок, а был бы рад и счастлив что с него не сбили бабла! :D Пошли его куда подальше. Все выплаты после решения суда! Если он будет не в твою пользу!

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

после суда все выплаты будет делать страховая (точней должна).кроме штрафа.при обоюдке,страховка платится обоим.если есть страховка.нет-со своего кармана.штраф не платится только если не виноват.  я так понял вы после дтп со скутеристом не общались?дело в том что все что касается ущерба он должен требовать с вашей страховой и в определенные сроки.менты тут не причем.страховая будет платить только после решения суда.мож дела как такового и нет? интересно , была ли экспертиза скутера? можете у знать в своей страховой ,было ли обращение к ним.думаю эту информацию вам дадут по телефону. кстати там же если он обращался ,точно не помню ,но вроде предоставляется справка о дтп, которуюю выдал следователь.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

vech, все верно. в течении 3-х дней нужно обратиться в страховую виновника с заявой о дтп, потом экспертиза и заява о возмещении ущерба.  страховые ждут решения суда и только имея копию постановы суда начинают чесаться

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Vech, даю відповіді на всі ваші питання по порядку:

1) Після ДТП скутерист попросив зустрічі зі мною (десь за місяць після ДТП). На зустрічі випитувався, що у мене за страхова компанія і чи я зареєстрував факт ДТП. Пропонував взяти вину на себе, щоб йому страхова компенсувала ущерб. Я м"яко відправив його подальше і сказав, що чекатиму тільки рішення суда.

2) Справа зараз знаходиться у слідчого. В справі не висачає тільки акту судово-медичної експертизи потерпілого. Слідчий не особливо й спішить щось просувати, ось чому я й звернувся з порадами до Вас на форум.

3) Експертиза скутера була майже відразу після ДТП - скутерист найняв адвоката і той таки відробляє свої гроші.

4) Я питав у страхового агента своєї страхової щодо терміну дії страхового вападку. Моя справа зареєстрована, мені видали номер реєстраційний страхового випадку і сказали, що справа дійсна протягом календарного року з моменту звернення. Хоча потерпілий бурмотів, що він звертався у страхову компанію, де йому відповіли, що звернення по цьому ДТП у них не зареєстровано. Може він і не звертався, а вирішив перевірити, чи я зареєстрував випадок у страховій компанії з моїх слів. Я спробую дізнатися у страховій щодо звернення потерпілого.

Рішення суда, якщо такий буде, тепер чекаємо усі. Але справа затягнулася.

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

в среднем процес длитьса год. но бывает и по 3 и по 5 лет. все от следока зависит и его желанию работать. 

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтесь для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...