Перейти до вмісту

Пневматическое оружие и аспекты его владения


panzer1989

Recommended Posts

Доброй ночи братья москвичеводы! Хотел узнать у владельцев пневматов, какие могут быть нюансы при владении пневматическим оружием мелкого калибра (4,5 и менее). Просто есть возможность заиметь б/у китайскую копию ПМ (калибр 4,5, скорость пули 120 м.с) - из плохого, нет на нее никаких документов. Я так понимаю, что согласно выдержек из приказа МВД данный вид оружия не является обязательным к регистрации, т.к не выполняется одно из условий - калибр 4,5 (как раз верхняя граница).

Я в этом плане адекватный человек, и не собираюсь размахивать ним на каждом углу и брать кассы - основное предназначение моральное устрашение в самом последнем случае (надеюсь что до этого не дойдет:cat:), ну и по банкам иногда пострелять подальше в леску :) .

Попрошу пожалуйста без флуда, чисто конструктивные мысли.

Выдержки из приказа №622 МВД Украины

Цитата

Наказ Міністерства внутрішніх
справ України
21.08.1998  № 622

1.3. Основними завданнями органів поліції є запобігання порушенням порядку виготовлення, придбання, зберігання, обліку, охорони, перевезення та використання вогнепальної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 мм та швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду (далі - пневматична зброя) і холодної зброї (арбалети, луки з зусиллям натягу тятиви більше ніж 20 кг, мисливські ножі тощо (далі - холодна зброя)), пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії (далі - пристрої), та патрони до них, основних частин зброї бойових припасів до зброї і охолощеної зброї, вибухових матеріалів і речовин, попередження випадків їх втрати, крадіжок, використання не за призначенням та з протиправною метою.

{Пункт 1.3 глави 1 розділу I із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ № 749 від 07.08.2013}

Цитата

Наказ Міністерства внутрішніх
справ України
21.08.1998  № 622

2.1. Здійснюючи дозвільну систему, органи поліції відповідно до законодавства України видають міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям, суб'єктам господарювання, що здійснюють діяльність з виробництва, ремонту, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення, боєприпасами до неї, холодною та охолощеною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 мм і швидкістю польоту кулі понад 100 м/с; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу (далі - суб'єкти господарювання), дозволи на придбання, зберігання, перевезення (через митний кордон України, територією України, транзит через територію України) й використання вогнепальної зброї, боєприпасів до неї, основних частин зброї, холодної зброї, охолощеної зброї, пневматичної зброї; пристроїв та патронів до них; вибухових матеріалів і речовин; на відкриття та функціонування сховищ, складів і баз, де вони зберігаються, стрілецьких тирів і стрільбищ, мисливсько-спортивних стендів, а також підприємств і майстерень з виготовлення і ремонту вогнепальної та холодної зброї, піротехнічних майстерень, пунктів вивчення матеріальної частини зброї, спеціальних засобів, правил поводження з ними та їх застосування, магазинів, у яких здійснюється продаж зброї та бойових припасів до неї, пристроїв та патронів до них (далі - об'єкти дозвільної системи); громадянам - дозволи на придбання, зберігання та носіння вогнепальної мисливської зброї, холодної, охолощеної, пневматичної зброї, пристроїв.

 

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

По сути, ни какого останавливающего действия не имеет,то чем можно устрашить нам пока не по закону.У меня был, тягать, за собой тяжко и не удобно и никого не удивишь и как показывает практика,сейчас через одного возят в авто а то и по два экземпляра.Все остальное тянет за собой юридическую ответственность.

  • Upvote 2
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Согласен с Серым. Но, был у меня факт, когда в такси подрабатывал, что у товарища пневмат обыкновенный забрали менты и отправили на экспертизу. С которой он его забирал с бутылкой коньяка)) у меня тож есть. Уже долгий период времени вопросов ко мне не было. Беру с собой, когда у собаки течка и идём на прогулку. Кобелей отпугивать местных. На другое он не способен. Хотя, в лобовухе оставляет красивые следы))

По моральному устрашению: не советую. Не знаю, как у вас, а у нас в зп каждый второй бык с травматом... При чем оформленным и в суде будет самозахыст... Так что, как по мне, лучше морду набить,чем показывать то,что бесполезно...

  • Upvote 4
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

чисто из практики владения пневмой - при переноске оружие д.б. неснаряжённым, (т.е. в случае с ПМ в магазине нет шаров или магазин отдельно от пистолета) и в чехле. в этом случае никаких вопросов у полиции не возникнет.

что касается морального устрашения или останавливающего действия - забудь... толку немного, а вот при применении по живой цели будут уголовнонаказуемые проблеммы

  • Upvote 1
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

ваще пневматрические СО2 пистолеты это такая тема. которая обычно становится малоинтересной спустя 2-12 месяцев. ибо поиграешься и всё. потом иногда на природу и всё. и надоедает быстро и пилить особо некуда. с ружьями всё по другому. там степень запила ты выбираешь сам. да и стреляеть с него так не надоедает. у мну и пистолет и ружьё. пистолет уже лет 5 лежит в коробочке. с ружья сейчас вороньё гоняю почти каждый день.

если есть желание погрузиться в мир пневматики.... пистолет лучше взять у когось поиграться и вернуть. а себе подбирать ружьё. для самозащиты или устрашений это вообще не вариант. газовый балончик для этих целей толковей.

  • Upvote 1
Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

подписываюсь под каждым словом :ok:

перед погружением в этот мир стоит почитать тематический форум, благо он очень содержательный

Посилання на коментар
Поділитись на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтесь для отримання акаунту. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...