Перейти до вмісту

did-uxim9

Москвичеводи
  • Публікації

    1 078
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Days Won

    20

Повідомлення, опубліковані користувачем did-uxim9

  1. "В 15.12.2023 в 09:56, космич сказав:"

    Утеплитель, теплоизолятор, которому я так радовался летом, с приходом холодов стал издавать неприятные звуки. На бортах не слышно, а вот на потолке капец. Клацает и стукает на ямах. Надо вынимать. Пробовал подложить под усилители, типа прижать, не помогло. Он стучит по крыше между усилителями. Хорошая штука, хотелось бы её оставить, но с этими стуками надо шо то решать. Бесит.

    Краще яким-небудь ізолоном проклеїти.

    Або цей ізолятор на монтажну піну посадити🙂

  2. Де купили?Такі речі на Землі не продають)

    Бо мене самого замахали ці супорти.Недавно наварював,збиралося все щільно,але вчора проїхався з відкритим вікном і чую,що знов починають бряцати.Шайзе,по іншому не скажеш.

    • Like 1
  3. Краще,чим нові!!!

    Кришки щільно вдіваються?Бо в мене такі самі туманки,тільки прозорі,і кришки "бовтаються".Фіксував резинками для грошей,але вони на сонці швидко псуються.Після того,як одну трохи не згубив,поклав кришечки в нішу над головою.

    Колись прийде натхнення,візьму фен та поправлю їм геометрію.

    • Upvote 1
  4. 27 минут назад, космич сказал:

    Козырёк мой удлинённый старожилы должны помнить, я долго с ним ездил. С недоделаным. Вот решил таки его использовать для сарайчика. Нравилась мне эта надстройка. Она полностью перекрывала все блики на лобовом стекле от подсветки бороды. Изначально козырёк делался под dvd плеер. Потом там был навигатор. Теперь это всё в одной двухдиновой голове. Надеюсь всё получится. Козырёк под покраску, чёрный мат, а накладку под перетяжку. 

    Років три виношую таку ідею з козирком.В просторах інтернету мало було прийнятних варіантів.Але ваш самий гармонійний.

    Не проти,якщо я скопіюю собі вашу конструкцію?:ok:

  5. Можливо,зараз 88-й споганився,але ним я повністю переклеював салон в 2901.Якість приклеювання залежить від основи.На металі та фанері тканина тримається  добре і якщо поверхня більш-менш рівна.Якщо формована,наприклад дверні карти,то з часом карпет відстав там,де дуже круті кути та впадини.Гадаю,потрібно було просто клею більше наносити.

    Попадалися мені в ютубі ролики про перетяжку салону,то в основному користувалися аерозольним клеєм.Думаю,ним просто зручніше користуватися,а якість склеювання вже буде залежити від інших факторів.

    Скажу із свого досвіду склеювання обуві,то саме краще тримає поліуретановий клей.Але в масштабах авто це буде дуже дорого.

  6. "Відмінний результат без переплат"©

    Шкода,що така чистота не надовго.Особливо бісить пилюка в решітках воздуховодів.Починаєш терти-відпадають рухомі перегородки:)Треба поміркувати над фільтрами пічки.

    Замітив на фото концевий для ручки підсосу і згадав,що у мене на святогорі не дістає ручка до нього.Вона стояла на версії без концевого.Виходить,є два варіанта ручок з виступом або без.Чи там якийсь регулювальний гвинт вкручується?

     

     

     

  7. Дякую,за фото.Теж з 41-го у вас.Скоріше,і на заводі не заморочувалися з замками.Відрізали частину для задньої полиці та загнули або приварили ззаду якусь заглушку.

    А в задній спинці зі сторони багажника теж фанерка?

  8. IMG-20230818-194636.jpg

    Доброго вам!А ще є ці кронштейни?

    Також потрібна пластикова накладка пасажирського сидіння зі сторони регулювання спинки,козирок торпеди та заглушка зліва від попільнички.Можливо,ще є антена ар108,хай неробоча,аби були шайби,резинки та гайка верхнього кріплення.

  9. Я извиняюсь,возможно глупый вопрос,но в чем отличие передних пружин от свята и обычного 41-го?У меня лежит две пары стандартных пружин,вроде с одной меткой,могу поделиться.

  10. 23 минуты назад, dimasldo сказал:

    Если радикал ру., То они Ган..., Они просто закрылись и все фото погибли. Я узнал спустя пол года, что радикал умер, они дали 2 недели для сохранения фото, а я и не в курсе, это мар 22, тогда было совсем не до фото.

    Да,на радикал и выкладывал.Сейчас на postimages заливаю.

  11. 6 часов назад, dimasldo сказал:

    Как обстоят дела с авто?

    Капец,два года прошло:blink:Мысли в слух.

    Спасибо,что напомнили о наличии гаража.Машину не забросил,малыми шагами движимся к завершению.Но,нехватка времени не дает нужный результат.Да и вдохновение закончилось.Наверное,как и у большинства на форуме уже нет того бодрого молодческого запала.Одно подгоняет быстрее собрать кузов и закончить с двигателем это срок действия сертификата на замену двигателя,который истекает в конце сентября.Пока такая ситуация на данный момент.Доберусь до компа,скину накопившиеся свежие фото и обновлю в предыдущих постах.А то старый файлообмен видимо заблочили и фото не грузится.

    Кстати,если кому интересна покупка данного экземпляра с еще пока вписанным ренодвигателем,то обращайтесь.

  12. 9 часов назад, SANYOK сказал:

    На 2901 і 2335 мають стояти ресори від легкової версії 2140/412. Маю на увазі корінні листи,довжина 1250 мм. Коротші ресори 1200 мм стоять на 2137,2715,2717 ода. Отвори під стяжний болт однакові відносно переднього кріплення. А далі до заднього вуха відстань різна, відповідно на 50 мм різниця.

    Дякую,за виправлення.Підвела пам'ять)Значить,буду мінять корінний на довший.

     

    1 час назад, MADCAT сказал:

    Хм, честно говоря думал что на 2137 рессоры такие же как на 2140 только больше листов, по крайней мере в книге ничего не написано про более короткую рессору...

    Кстати, а вот эти более короткие они тоже трапецией в сечении, или уже обычные квадратные?

    Валялися в мене ще рідні ресори з пиріжка,то профіль в них був прямокутний.А ось на новоробних,з голови вилетіло,не пам'ятаю.На вихідних буду біля машини,подивлюся.

  13. 11 час назад, KSV сказал:

    Таки вспомнил за этот лонжерон, и даже сфоткал, хотя уже и так определился что по обьяве левый. Я и не писал-бы ничего, но в темах зашел разговор за рессоры, вот можно посмотреть как у меня машина эксплуатировалась - рессора в обратную сторону!

    IMG-20230808-134009.jpg

    Ух,йопт!!!

    З інженерної точки зору,лонжерон зроблений грамотно.Можна розібрати,підкрасити,підрехтувати кувалдою і зібрати на місце.Так би з завода робили,ціни не було б!

  14. Я чого спитав,бо у мене спочатку стояли теж з класичного.При гружоному авто серги вивертало десь на 8 годин,якщо дивитися на ресору під машиною.І я вирішив,що повинні стояти коротші з пікапа.Купив нові ресори і ледве їх натягнув.Коли опустив машину,то результат мені сподобався.Серга при пустому задку стояла майже вертикально.Але,при грузові десь в 300 кг,ресори стають рівні і вже страшно більше навантажувати.А хочеться возить хоча б 500 кг.Додаткові ресори стояли з класичними.Думаю,повернути на місце тільки з пиріжковськими.

    До речі,якщо мені не зраджує пам'ять,отвір під стяжний болт на пікапівській ресорі трохи ближче до переднього вуха.Колесо не достає до підкрилка.

×
×
  • Створити...