Перейти до вмісту

Mаксим

Москвичеводи
  • Публікації

    52
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Про Mаксим

  • День народження 10.02.93

Converted

  • Авто
    ИЖ 21251
  • Год выпуска авто
    1991
  • Откуда
    Київська обл., Макарів
  • защита от ботов
    3751-3897-54-91

Відвідувачі профілю

5 596 переглядів профілю

Mаксим's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

6

Репутація

  1. Їздили на газоліні??? в його ж висока температура згоряння і ото від того перегріли мотор. пробило прокладку ГБЦ від високої температури і пішов тосол у масло. в мене знайомий їздив на газоліні розколоченим і з бензином на 412тому і перегрів мотор. умудривсь так, що головку блоку повело від перегріву!!
  2. та сама проблема, у великий мороз гальма не схвачують зразу, а після декількох качків педалею. система повністю справна, але гальмівна рідина у мене залита звичайна "Нева". також не знаю в чому проблема
  3. Mаксим

    ИЖ 21251 1990 р.в.

    та там поршнева вже своє просто відходила від того немає й компресії. я ще літом міряв то була 7.5 атм середня для всіх циліндрів а зара і 5ти немає притому що двигун не дефорс і норма 10. я не знаю скількм реальний пробіг двигуна. до гбц питань немає, мною робилась її повна ревізія чистилась, притерались клапана, нові сальники, зазор в постєлі РВ допустимий двигун в мене є роблений взборі з попередньої машини.
  4. Mаксим

    ИЖ 21251 1990 р.в.

    По мотору - різко геть впала компресія по 4.5-5 атм у циліндрах. двіжок тупо не тягне, хоча посторонніх звуків і шумів немає. найближчим часом буду замінювати мотор іншим.
  5. Дякую! літом планую його зареєструвати. зараз поки катаюсь на дешках - мотовело ше 2 мопеди є крім його, пізніш закину сюди фотки. тема моя бачу розігралась добре
  6. Mаксим

    2140 "дядя Федор"

    Привіт! жалко шо так вийшло з машиною... у мене є стьокла у передні двері безфорточні. дзвони, я тобі їх віддам якшо щє не знайшов
  7. ну номера й реєстрацію ні хоча їх надалі мона буде "надрукувать" причому законно допомогою знайомого з МРЕВ який допомеже поставити мопед на реєстрацію на моє ім"я(ціна біля 500грн.). а на даний момент поки техпасторта хватить на нього
  8. він вже й так без документів 2 рази ледь не попав на штрафмайданчик через наших "добросовісних" працівників спецпідрозділу даі "КОБРА" які на кожному кроці мого району та житомирської траси і допомагають з комфортом пересуватись на ньому. так шо втрачати нічого
  9. ну надрукувати це взяти відксерити техпаспорт від такого самого( явже його маю маю) на старому радянському жовтому папері попередньо затерши у фотошопі вписані ручкою номер рами й мотра самому вписати свої. так 600 км залив бензину з маслом й поїхав. тьфу тьфу поки без поломок. 500 км тільки обкатував. взагалі ресурсу його рідного відкапіталеного мотору хватало на півтора роки при майже щоденній експлуатації і жодної поломки. надійна техніка - це не нинішні китайці
  10. Відновив техніку свого дитинства а саме мопед Карпати! Двигун відкапіталений: нові сальники, підшипники, муфта зчеплення, колінвал та поршнева радянського виробництва. Наїздив вже за півтора місяці близько 600км на ньому. вже обкатав. фото: Задумуюсь найближчим часом надрукувати на нього техпаспорт на всяк випадок та зробити поворотніки.
  11. Mаксим

    ИЖ 21251 1990 р.в.

    Протягом місяця на авто замінив вакуумнік(радянський новий - 100грн), ГТЦ (фенокс - 230 грн) та задні гальмівні циліндри (80грн). Також переробив пєчку а саме обдув повітрям - зняв рідну алюмінюву кришку з моторчиком і замість неї поставив турбінку від іномарки, через шланги і сантех. тройніки підвів обдув на вітрове скло та в ного за стандартною схемою - повітряний напір став набагато більшим за стоковий Тої п"ятниці із за того що був мороз на вихідних купив краніки та зробив злив води з блоку та радіатора. з блоку - викрутив заглушку із сорочки біля трамбльора і вкрутив туди кранчик, а щоб зливати воду з радіатора зварив тройнічок з труби 32мм і гайки під різьбу краніка та врізав у нижній патрубок від радіатора. на днях постараюсь на шось зробити фотки та закинуть їх сюди.
  12. Mаксим

    ИЖ 21251 1990 р.в.

    От був накривсь ГТЦ давненько фенокс новодєльний, замінив його на рідний заводський з 2140 87 року з"єднавши трубки через переходки різьб. поїздив пару тисяч і цей ГТЦ став перепускати в бачок і м"яка педаль. Коли тиснеш гальма, то в бачку бурлить тормозуха. Скажіть, чи можна перебрати той заводський 40-вий ГТЦ поставивши ремкомплект манжеток? Мені друг казав що ремкомплекти не підходять до його. А фенокс піддається переборці? Розкажіть як їх розібрати, може вийде щось зробити., а ні то прийдеться купувати новий сумнівної якості.
  13. В мене тоже такий прікол вчора став, не доїхав до хати 50м, на ходу машина стала різко потухати і захлохла. Заводжу, вмикаю передачу, пускаю педаль зчеплення - двигун потухає,глохне, навіть тачка з місця вперед не зміщується ні на сантиметр. Потім попребували вперед з буксира потянути - то задні колеса ступором стоять, машина йде юзом дорогою. При цьому задній хід є як звичайно має бути. Сьогодні зняв коробку причина в ній - при вмиканні першої передачі блокується первічний вал. Цю коробку до цього сам перебирав, проїздив на ній 25 тис. грішу на себе, може шось тоді не так втулив і ось воно боком вилізло. Підкинув другу КПП - стару з розбитими підшипніками , виючу і звідусісь кидаючу масло, але всі передачі працюють.
  14. хто що скаже про даний апарат http://www.domsvarki.ua/products/products/929/Svarochnyiy-invertornyiy-poluavtomat-ISKRA-PROFI-MIG-200D.html думаю брати, щоб по господарству поварити дещо електродами, і полуавтомат для поварки своїх авто.
  15. Mаксим

    ИЖ 21251 1990 р.в.

    Сьогодні вечором перевозив машиною електроінструменти та будівельне обладнання бригади свого батька з одного об"єкта на інший. По дорозі почала різко пропадати тяга, далі мотор почав стріляти, чмихати, пихтіти та й взагалі заглох. Став я і поліз під капот дивитись систему запалення і побачив, що розвернуло трамбльора, ну думаю недотягнута гайка була. Поліз до багажника за ключиком щоб піджати, лізу знову до його і бачу шо репнув привід трамбльора! Тріщина пішла у верхьному районі корпуса там де сам хомут. Не пройшло й пару хвилин я придумав вихід з положення для того щоб доїхати додом: взяв проволки, обмотав нею виводи під високовольтні провода кришки та інший кінець натягнув і прив"язав до кріплення радіатора . Трамбльор не провертавсь по дорозі і я успішно доїхав додому. Завтра пориюсь в детальках, знайду запасний привід і поміняю. фото завтра, бо вже й темно було.
×
×
  • Створити...